Kuvia ja raportti IE:n nörtti-iskusta 2.5.98

Tämän "hienon" tarinan ja kuvat on iloksenne luonut Toveri Haavisto. Pahoittelen kuvien suurta kokoa sekä mahdollisia virheitä, miitistä on jo aikaa ja osa tapahtumista on päässyt unohtumaan. Mutta kun itse puheenjohtaja delegoi minulle tehtäväksi kirjoittaa selostuksen, niin eihän sitä voi vastaankaan sanoa :-)

Kello oli puoli viisi, kun saavuin Rautatieaseman säilytyslokeroiden luokse. Olin puoli tuntia etuajassa, koska olin etsimässä kaveriani Annukkaa. Häntä ei kuitenkaan löytynyt. Kymmentä vaille paikalle ilmestyivät ensimmäiset ihmiset (sekä eräs koira). Hetken päästä paikalle saapui toveri timpu raahaten nörttinukkea sylissään. Nukke oli pienempi, kuin olin kuvitellut, mutta varsin hauska roikkuvissa farkuissaan ja "Olisin mieluummin kotona"-tarrassaan. Odottelimme siellä jonkin aikaa jutellen ja miettien nukelle nimeä. Porukkaa oli kolmattakymmentä, mutta osa jäi asemalle.

Puoli kuudelta lähdimme pienemmissä ryhmissä vaeltamaan kohti määränpäätämme, legendaarista Kaivoupuistoa. Minä kuljin Timpun, Martin ja Ollipekan kanssa, nukke istui Timpun olkapäillä. Jostain syystä ihmiset katsoivat meitä oudosti...

Täältä tullaan, Kaivari...

Perillä seisoskelimme jonkun aikaa odotellen porukan valumista sisään ja Hesarin toimittajien saapumista. Kännykät olivat ahkerassa käytössä. Paikalla kävi meitä tuijottamassa joitakin TOMKeja, jotka nauttivat vieläkin vappujuomiaan. Puistossa oli aika autiota, mutta todella roskaista.

Nuori ja vihainen kansalaisaktivistiryhmä

Hesarin toimittajat saapuivat ja haastattelivat Timpua sekä muutamaa muuta tyyppiä. He ottivat myös paljon kuvia meistä ja nukesta. Valitettavasti vain yksi niistä päätyi lehteen (lehtijuttu oli muutenkin halventava).

Hesarin TOMK... siis toimittajat työssään

Ristoksi nimetty nörttinukke jätettiin Tähtitorninmäelle nojaamaan puita vasten. Sen jalkojen juureen asetetussa plakaatissa luki "Nörtti-isku. Tällä paikalla Nörtit valtasivat Kaivopuiston 2.5. lauantaina Nörtti-isku tapahtuman seurauksena.". Nörtti näytti lähes luonto-aktivistilta, koska se nojasi vallankumouksellisesti puihin ja oli paljain jaloin. Timpu lahjoitti sille oman IE-pinssinsä. Nörtin jalkojen alle laitettiin myös vino pino IE:n esitteitä.

Urhea Sijaiskärsijä

Emme viettäneet mäellä kauaa. Otettuamme runsain määrin valokuvia lähdimme Laten johdolla etsimään miittikiveä, joka löytyikin pian. Timpu esitti huikeita akrobaattitemppuja kiipeilytelineessä.

Suuri Johtaja puhuu

Kallioilta suuntasimme Ullanlinnan mattolaitureille, jossa vietimme suurimman osan ajasta - "absurdia ohjelmaa selvin päin", kuten Hesari asian ilmaisi. Istuimme filosofoimassa laiturin kaiteella Martin kanssa ja pelkäsin koko ajan putoavani veteen, mitä onneksi ei tapahtunut. Yllytyshullu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja meinasivat alkaa kukkotappelua laiturin reunalla. He kuitenkin tulivat siihen tulokseen, että se ei olisi järkevää ja siirtyivät rannalla aidalle harrastamaan kyseistä aktiviteettia. Timpu peittosi Laten reilusti ja Late sai tikun käteensä, jota hän yritti kaivaa pois IE-pinssin neulalla.

Tekniikka pelaa...

Kellon lähetessä kahdeksaa lähdimme kävelemään laiturilta Kaivarin kautta takaisin asemalle. Nuken lähellä liikuskeli epäilyttävä ryhmä TOMKeja ja kun tulimme sen luokse, huomasimme, että plakaatti oli viety. Itse nörtti oli siinä vaiheessa vielä kunnossa (Mutta ei kauaa. Ennen seuraavaa aamua se oli viety sotasaaliiksi). Asematunnelissa suuntasimme Pizza Huttiin. Slicet olivat erikoistarjouksessa, kympin kipale. Ahmimme terveysruokaa ja juttelimme mm. siitä, pitäisikö IE:n osallistua Vantaan puistonhoitokilpailuun VRML:llä tehdyllä virtuaalipuistolla. Sitten olikin aika lähteä kotiin, ainakin minulle. Osa porukasta jäi vielä hurjille jatkoille...

Nörttimäistä ravintoa nautiskelemassa

Home

Pages created by Maija Haavisto. Last updated: 17th December 2002